Friday, July 22, 2011

Miracle dead body

                       Aboe Simbel en Aswan

 

De erfenis van Ramses II 

Zeven tempels bouwde Ramses II in Nubië waaronder twee te Aboe Simbel. De rotstempels op de westelijke Nijloever zijn zeker het meest indrukwekkend.

In de jaren zestig werd de Aswandam gebouwd. Hierdoor werd de waterdistributie in deze streken veel beter. Het nadeel echter was dat het Nasser-meer steeds groter werd en een aantal restanten uit het Oude Egypte dreigden te worden overspoeld. In Aboe Simbel spraken ingenieurs uit tal van landen met elkaar af om er de grootscheepse reddingsactie te leiden. De grootste rotstempel met de vier zittende beelden van Ramses II en de kleinere tempel werden ongeveer 65m hoger en 210m meer landinwaarts gezet. Hierdoor werden de tempels van Aboe Simbel op slag de beroemdste bouwwerken van Egypte geworden.

Een tekening van archeoloog David Roberts (november 1838) of hoe men de tempel aantrof half overdekt met zand en enkele losgekomen stukken
Het verplaatsen leverde heel wat technische en financiële problemen op. Uiteindelijk koos men voor de ontmanteling van de voorgevels en de wanden van het interieur door alles in blokken te verzagen. De grote blokken werden verwijderd en de tempels werden weer opgebouwd met behulp van constructies van gewapend beton, in een nagemaakte omgeving. Uiteindelijk slaagde men in dit 40 miljoen dollar kostende project en werd de officiële heropening op 22 september 1968 gehouden. 

Ramses II, beschermer van het Egyptische Rijk


de mummie van Ramses II
Na de dood van Toetanchamon, die de nieuwe hoofdstad van zijn voorganger had verlaten en naar Thebe was teruggekeerd, kwam er weer een nieuw volk opduiken, de Hittieten. Zij verstoorden ernstig het leven in de Egyptische gewesten door hun voortdurende aanvallen. Uiteindelijk slaagde Ramses II er in met hen een vredesverdrag te sluiten. Gedurende 70 jaar zou Ramses II regeren. Na zijn beleid zou in Egypte het verval beginnen.
Ramses II kon nog wel een aanval van de Zeevolken (Kaart) afslaan maar de macht van de farao’s brokkelde steeds verder af. De laatste echte farao Ramses XI (1100-1080vC) had trouwens af te rekenen met een burgeroorlog.




How Fir'auns has been demonstrated  by the almighty Allah

 

Assalamu alaikum brothers and sisters
Have you known about one pledge of Allah?
Allah,the most glorified said to Fir'aun,
"We will retain your body so that it will be a sign for the whole humanity."
You can see here that even after thousands of years the dead body of fir'aun is still lying without being eaten by worms.
Why?
Because he rejected the oneness of Allah.
Rather he,the stupid said that he himself is God.




his face tell his cries..... 





See here his insulted body.
See! What happened to the enemy of allah.So dare not to challenege the rulings of Allah.

No comments:

Post a Comment